Linka nie podeślę bo dla mnie facebuk to czarna magia

. To świadomy wybór, gdyż technicznie nie miałbym raczej problemów. Bliżej terminu imprezy wszystko się zapewne wyjaśni. W naszej grupie weterańskiej (www.sngm.pl) też organizujemy zwykle na początku czerwca rajd starych motocykli. Ale jak nie na wiosnę to jeszcze chyba jesień zostaje...
. To świadomy wybór, gdyż technicznie nie miałbym raczej problemów. Bliżej terminu imprezy wszystko się zapewne wyjaśni. W naszej grupie weterańskiej (www.sngm.pl) też organizujemy zwykle na początku czerwca rajd starych motocykli. Ale jak nie na wiosnę to jeszcze chyba jesień zostaje... 

Myślę, że tak. W końcu koła z felgami 9 cala wchodzą bez problemów. Do felg 12-calowych oczywiście osłony trzeba zdemontować. Z felgami 9-calowymi tak to wygląda:

Skoro producent w latach 70. oferował opcjonalnie koła na felgach 12 cala zakładam, że wszystko powinno być OK. Oczywiście maszyna będzie szybsza, ale w tym modelu jest łącznie 6 biegów, więc zawsze któryś powinien podpasowaćwojtek12321 pisze: ↑01 lut 2023, 19:09 Czy większe koła nie pogorszą właściwości trakcyjnych? Chodzi o to, że chyba większe koło potrzebuje też większego momentu obrotowego i czy pojazd zamiast silniejszego nie stanie się słabszy?
 . Na kołach 9-calowych pierwszy bieg jest baaardzo, baaardzo wolny. Tak z ciekawości - załączam zdjęcie oryginalnego katalogu z rynku francuskiego z Iseki KS500 wg mojej oceny właśnie na kołach 12-calowych (na pewno nie są to standardowe 4.00-9).
. Na kołach 9-calowych pierwszy bieg jest baaardzo, baaardzo wolny. Tak z ciekawości - załączam zdjęcie oryginalnego katalogu z rynku francuskiego z Iseki KS500 wg mojej oceny właśnie na kołach 12-calowych (na pewno nie są to standardowe 4.00-9).

Te smaczki w postaci w postaci joystica zmiany biegów na "konsoli dowodzenia", filuternie poprowadzonych różnych dźwigienek i przełączników, wiele elementów chromowanych i malowania takiego jak w motocyklu - to te walory wizualne. Ale od strony technicznej to pancerna jednostka i naprawdę fajnie zaprojektowana. Po prostu aż się chcę ujeżdżać tego "dzika"
 Te smaczki w postaci w postaci joystica zmiany biegów na "konsoli dowodzenia", filuternie poprowadzonych różnych dźwigienek i przełączników, wiele elementów chromowanych i malowania takiego jak w motocyklu - to te walory wizualne. Ale od strony technicznej to pancerna jednostka i naprawdę fajnie zaprojektowana. Po prostu aż się chcę ujeżdżać tego "dzika"  .
.