kierat i coś
kierat i coś
W mojej okolicy kierat to sensacja idąc tropem trafiłem na coś co wygląda na URSUSA .Właściciel twierdzi że to LANZ  czy coś takiego jest na stalowych kołach A kierat ledwo wystaje z ziemi nie do wyrwania będą malować i tak dalej:@

- Jacek ze Skansena
RE: kierat i coś
Piotrek i co z tym Lanzem-Ursusem. Jest czy nie. Do kupienia czy gość nie chce a gdzie to stoi tak z ciekawości jakby co. Może na PW odpisz ten adres>

- agrotechnik
Piotrek, spytaj się czy jest do sprzedania, i powiedz gdzie ten facet mieszka.

Na dzień dzisiejszy to wiem tyle co nic    .Nie widziałem tego z bliska a osoba z kturom rozmawiałem nie była zbyt rozmowna .Widziałem z daleka że to coś jest na stalowych kołach oryginał czy jakaś przeróbka
.Nie widziałem tego z bliska a osoba z kturom rozmawiałem nie była zbyt rozmowna .Widziałem z daleka że to coś jest na stalowych kołach oryginał czy jakaś przeróbka  Nie zostałem upoważniony do podania adresu .Ale pojade morze dowiem się więcej
 Nie zostałem upoważniony do podania adresu .Ale pojade morze dowiem się więcej

.Nie widziałem tego z bliska a osoba z kturom rozmawiałem nie była zbyt rozmowna .Widziałem z daleka że to coś jest na stalowych kołach oryginał czy jakaś przeróbka
.Nie widziałem tego z bliska a osoba z kturom rozmawiałem nie była zbyt rozmowna .Widziałem z daleka że to coś jest na stalowych kołach oryginał czy jakaś przeróbka RE: kierat i coś
No niestety Lanzman ma rację. Są ludzie, którzy mają jakąś bardzo popularną i niezbyt starą maszynę wrośniętą w krzaki, a wołają za nią tyle co za jakiegoś unikata przedwojennego z Ventzkiego. Doskonałym przykładem jest C45. Już słyszałem o prototypach odsprzedanych z ZM Ursus z 1945 roku, o ciągniku Lanz Ursus (że niby Ursus to jeden z mało znanych typów Lanza)... masę tego było.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Dobrze mówicie . Jak znajdę coś ciekawego to cena z kosmosu .Co by szkodziło   pokazać i pozwolić cyknąć fotkę .Chyba wszyscy to miłośnicy maszyn .Będę malował odnawiał a dalej w krzakach