Mam takie dziwne pyt czy ktoś z kolegów miał z ciągnikiem Steyr T180  doczynienia  i wie co może szarpać pedałem hamulca i obcierać się jakby o sprzęgło w tym ciągniku
  Mam takie dziwne pyt czy ktoś z kolegów miał z ciągnikiem Steyr T180  doczynienia  i wie co może szarpać pedałem hamulca i obcierać się jakby o sprzęgło w tym ciągniku blaszanka  koszt to wstawienie podłogi do C328  po wymianie kabiny na nową
  blaszanka  koszt to wstawienie podłogi do C328  po wymianie kabiny na nową 

na ostatnim foto widać gdzie tarło się sprzęgło .
   na ostatnim foto widać gdzie tarło się sprzęgło . Jak zamierzasz rozwiązać grill, bo widzę że nie ma na zdjęciu?
 Jak zamierzasz rozwiązać grill, bo widzę że nie ma na zdjęciu?
 <br><br><br><br>Witam po skrzyni i sprzęgle nadszedł czas na serce  silnik  S320 z Andrychowa  Dziś kupiłem panewki na wał  i tulejkę do główki korbowodu  oraz zawory , brak mi jedynie  panewki na korbowód i  do zestawu chcę kupić nową tuleję  tłok i pierścienie tak aby silniczek był  sprawny na 110%  jak koś posiada to niech pisze ;)Witam po długiej przerwie  ciągnik prawie już w całości silnik po remoncie . Całą przyczyną  przytarcia  była kulka  w regulatorze ciśnienia  znajdującego się na pompie olejowej ,  owa kulka  wyciera się pod wpływem oleju i powstaje na niej stożek przez co  nie otwiera się przepływ oleju i silnik się zaciera . Po rozmowie ze starszym ponem z miejscowości Witonia   dowiedziałem sie o tym iż jest to cała przyczyna zacierania się  tych silników , tak samo jest z 1hc102 i s231. Kulka ta mam mieć średnice 11mm  a ta u mnie jej już nie miała i była stożkowata , więc koledzy jak rozbieracie swe silniki do remontu  zajrzyjcie i tam oto fotki jak wygląda słabo widać bo robione tel
<br><br><br><br>Witam po skrzyni i sprzęgle nadszedł czas na serce  silnik  S320 z Andrychowa  Dziś kupiłem panewki na wał  i tulejkę do główki korbowodu  oraz zawory , brak mi jedynie  panewki na korbowód i  do zestawu chcę kupić nową tuleję  tłok i pierścienie tak aby silniczek był  sprawny na 110%  jak koś posiada to niech pisze ;)Witam po długiej przerwie  ciągnik prawie już w całości silnik po remoncie . Całą przyczyną  przytarcia  była kulka  w regulatorze ciśnienia  znajdującego się na pompie olejowej ,  owa kulka  wyciera się pod wpływem oleju i powstaje na niej stożek przez co  nie otwiera się przepływ oleju i silnik się zaciera . Po rozmowie ze starszym ponem z miejscowości Witonia   dowiedziałem sie o tym iż jest to cała przyczyna zacierania się  tych silników , tak samo jest z 1hc102 i s231. Kulka ta mam mieć średnice 11mm  a ta u mnie jej już nie miała i była stożkowata , więc koledzy jak rozbieracie swe silniki do remontu  zajrzyjcie i tam oto fotki jak wygląda słabo widać bo robione tel      
     niby błahostka ale można zatrzeć silnik *eek*
   niby błahostka ale można zatrzeć silnik *eek* 

nie wyglądają najlepiej  ale jak nad nimi trochę popracuję będą jak nowe *comfort*jaszcze mam dostać kierunkowskazy  takie starego  typu alu na błotnikiDzisiaj w wolnej chwili udało mi się przerobić tłumik  zostało jeszcze to oszlifować  i będzie gotowe
  nie wyglądają najlepiej  ale jak nad nimi trochę popracuję będą jak nowe *comfort*jaszcze mam dostać kierunkowskazy  takie starego  typu alu na błotnikiDzisiaj w wolnej chwili udało mi się przerobić tłumik  zostało jeszcze to oszlifować  i będzie gotowe   
     A latem przy malowaniu całości  pomaluję to jakoś
   A latem przy malowaniu całości  pomaluję to jakoś  

<br><br><br><br>Wczoraj i dziś udało mi się zrobić mocowanie do siłownika od podnośnika i czołownice do  pługa śnieżnego , czołownica jest z blachy 10mm a ramiona do pługa z profila 30x40mm
<br><br><br><br>Wczoraj i dziś udało mi się zrobić mocowanie do siłownika od podnośnika i czołownice do  pługa śnieżnego , czołownica jest z blachy 10mm a ramiona do pługa z profila 30x40mm  

dodatkowa przyspawałem   przedni zaczep wykonany z kawałka  rury 100mm która na prasie uprzednio sprasowałem do niby kwadratu by była mocniejsza ,i dał się z niej zrobić zaczep  otwory z wspawanymi wzmocnieniami już w niej były . Dawno już miała trafić do huty ale stwierdziłem że może się przyda
  dodatkowa przyspawałem   przedni zaczep wykonany z kawałka  rury 100mm która na prasie uprzednio sprasowałem do niby kwadratu by była mocniejsza ,i dał się z niej zrobić zaczep  otwory z wspawanymi wzmocnieniami już w niej były . Dawno już miała trafić do huty ale stwierdziłem że może się przyda   <br><br><br><br>Witam a oto jak ciągnik wygląda na dzień dzisiejszy założony pług do śniegu i i przerobiony hamulec   ręczny bo z taką długą rurką ciężko się wsiadało . Przymiarka alternatora , trochę ciasno się robi a muszę jeszcze umieścić pod maską  zbiornik na olej do hydrauliki i  akumulator , oraz chodzi mi po głowie montaż sprężarki od kamaza którą kiedyś kupiłem od kolegi Wichera .
<br><br><br><br>Witam a oto jak ciągnik wygląda na dzień dzisiejszy założony pług do śniegu i i przerobiony hamulec   ręczny bo z taką długą rurką ciężko się wsiadało . Przymiarka alternatora , trochę ciasno się robi a muszę jeszcze umieścić pod maską  zbiornik na olej do hydrauliki i  akumulator , oraz chodzi mi po głowie montaż sprężarki od kamaza którą kiedyś kupiłem od kolegi Wichera .  

pomoc kolegi widocznego koło pługa bezcenna . Pimpek musi wszystkiego dopilnować
  pomoc kolegi widocznego koło pługa bezcenna . Pimpek musi wszystkiego dopilnować  <br><br><br><br>Witam znalazłem ciekawą stronę o ciągnikach i sam. Steyr  http://translate.google.pl/translate?hl ... rev=search  jak kogoś zainteresuje to zapraszam do lektury dużo ciekawych fotek i artykułów<br><br><br><br>Witam dziś ciągnik trochę popracował przy ściąganiu drewna z konarów topoli które niedawno zostały ścięte na budulec . Radzi sobie całkiem nieźle do momentu aż jeden z resorów odmówił współpracy
<br><br><br><br>Witam znalazłem ciekawą stronę o ciągnikach i sam. Steyr  http://translate.google.pl/translate?hl ... rev=search  jak kogoś zainteresuje to zapraszam do lektury dużo ciekawych fotek i artykułów<br><br><br><br>Witam dziś ciągnik trochę popracował przy ściąganiu drewna z konarów topoli które niedawno zostały ścięte na budulec . Radzi sobie całkiem nieźle do momentu aż jeden z resorów odmówił współpracy  No niestety lata robią swoje resory są oryginalne od skrzyni , a to w przybliżeniu jest z 194... dokładnie mi nieznana na skrzyni jest 1943 ale czy to rok produkcji czy nr seryjny nie wiem . Tak dawał sobie radę
 No niestety lata robią swoje resory są oryginalne od skrzyni , a to w przybliżeniu jest z 194... dokładnie mi nieznana na skrzyni jest 1943 ale czy to rok produkcji czy nr seryjny nie wiem . Tak dawał sobie radę 

po wybojach jest to fajna sprawa tylko tak jak piszę silnik z inną kulturą pracy i resor jak najbardziejTo drewno najprędzej cięte będzie za 2-3 lata wiec zdąży wyschnąć i ziemia obleci nie mam jeszcze sprawnej hydrauliki bo chcę zrobić taki podnośnik jak w temacie o lesie ,lub taki jak twój tylko na końcu dwa haki które przy podnoszeniu będą zaciskały się na drewnie
  po wybojach jest to fajna sprawa tylko tak jak piszę silnik z inną kulturą pracy i resor jak najbardziejTo drewno najprędzej cięte będzie za 2-3 lata wiec zdąży wyschnąć i ziemia obleci nie mam jeszcze sprawnej hydrauliki bo chcę zrobić taki podnośnik jak w temacie o lesie ,lub taki jak twój tylko na końcu dwa haki które przy podnoszeniu będą zaciskały się na drewnie