. W necie znalazłem tylko ogólne dane techniczne ( moc silnika ,pojemność, obroty wymiary zewnętrzne ).Interesują mnie wszystkie dokładne dane, z wartościami przełożen na poszczególnych biegach , pojemności ukł. smarowania i skrzyni , siła uciągu itp. Gdyby ktoś z kolegów posiadał coś takiego to prosze o pomoc . Co ile motogodzin należy zmieniać olej w silniku ? Jest to mój pierwszy traktorek więc jestem "zielony" .
 . W necie znalazłem tylko ogólne dane techniczne ( moc silnika ,pojemność, obroty wymiary zewnętrzne ).Interesują mnie wszystkie dokładne dane, z wartościami przełożen na poszczególnych biegach , pojemności ukł. smarowania i skrzyni , siła uciągu itp. Gdyby ktoś z kolegów posiadał coś takiego to prosze o pomoc . Co ile motogodzin należy zmieniać olej w silniku ? Jest to mój pierwszy traktorek więc jestem "zielony" .POzdrawiam
I mam jeszcze jeden problem. W traktorku jest wspólny układ oleju w skrzyni biegów i podnośniku hydraulicznym. Poprzedni właściciel mówił mi ,że wlany jest olej hydrauliczny , ale to chyba nie jest dobre , bo może być słabe smarowanie . Wlać zwykły olej przekładniowy to może będzie za gęsty . Więc jaki ten olej powinien być ?