Artykuły o starych traktorach i maszynach
Artykuły o starych traktorach i maszynach
Tutaj wrzucajcie linki do artykułów na temat staroci rolniczych.
Na początek link wrzucony przez Marka do shoutboxa - świeży artykuł z Rzeczpospolitej:
http://www.rp.pl/artykul/458865_Jak__ob ... iosne.html

Na początek link wrzucony przez Marka do shoutboxa - świeży artykuł z Rzeczpospolitej:
http://www.rp.pl/artykul/458865_Jak__ob ... iosne.html
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- klusek-rolnik
RE: Artykuły o starych traktorach i maszynach
Paweł, szukałem twojego artykułu o Zetorach 25 na stronie Tygodnika Rolniczego ale niestety nie znalazłem... A nawiasem bardzo ciekawy artykuł 

Wklejam dzięki uprzejmości Jacka

Nie widziałem go jeszcze w sumie w wersji ostatecznej

Dziękiklusek-rolnik napisał/a:
Paweł, szukałem twojego artykułu o Zetorach 25 na stronie Tygodnika Rolniczego ale niestety nie znalazłem... A nawiasem bardzo ciekawy artykuł
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Ursus c-325
Na firmowej stronie Ursusa jest skan artykułu Pawła o Saganie . Administratorze, czemu się nie pochwaliłeś  Teraz chyba już nie da rady kupić.
 Teraz chyba już nie da rady kupić.

Teraz chyba już nie da rady kupić.
 Teraz chyba już nie da rady kupić.RE: Artykuły o starych traktorach i maszynach
Sam nie wiedziałem, że tam jest!! He heUrsus c-325 napisał/a:
Na firmowej stronie Ursusa jest skan artykułu Pawła o Saganie . Administratorze, czemu się nie pochwaliłeśTeraz chyba już nie da rady kupić.
A chwalić się nie chwaliłem, bo to nagle wyszła taka akcja i nie byłem pewny efektu.
Być może kilka artykułów o starociach na łamach Tygodnika Rolniczego się jeszcze pojawi

Odnośnie możliwości zakupu to szczerze mówiąc, ja szukałem w wielu kioskach i salonach prasowych i jeszcze nigdzie nie znalazłem Tygodnika Rolniczego. Ten numer mam od wydawnictwa.
To jak już wracamy do artykułów to kiedyś całkiem przypadkowo w Classic Auto pojawiła się taka notka, zapoczątkowana moim listem do Redakcji.

- Jacek ze Skansena
Fajny artykuł a raczej protest uzasadniony w 100% . Przyłączam się do tej opinii.
Prośba. Jak macie ciekawe artykuły to skanujcie i niech żyją tutaj a nie będą zapominane. Fajna to sprawa.

Prośba. Jak macie ciekawe artykuły to skanujcie i niech żyją tutaj a nie będą zapominane. Fajna to sprawa.
Paweł , koniecznie wrzuć tutej swój art o Zetorkach  ! Ja się też dopiero co dowiedziałem o nim od Michała.
 ! Ja się też dopiero co dowiedziałem o nim od Michała. 
fajnie , że coś się dzieje i nareszcie dużo się pisze i mówi o tym naszym hobby . Wreszcie ludzie przestaną patrzyć na nas jak na ludziki z Marsa.
Jacka, Bukh to normalnie gwiazda- foto

! Ja się też dopiero co dowiedziałem o nim od Michała.
 ! Ja się też dopiero co dowiedziałem o nim od Michała. fajnie , że coś się dzieje i nareszcie dużo się pisze i mówi o tym naszym hobby . Wreszcie ludzie przestaną patrzyć na nas jak na ludziki z Marsa.
Jacka, Bukh to normalnie gwiazda- foto

Nom ja jeszcze nie dostałem tego numeru. Jak będę miał to wrzucę.

http://oldtimery.com/index.php?option=c ... Itemid=550
Na razie jeden ale postaramy się to naprawić. Ruszyliśmy niedawno i nie wyrabiamy z czasem niemniej jednak maszyny rolnicze w przyszłości będą u nas częstym "gościem"

Na razie jeden ale postaramy się to naprawić. Ruszyliśmy niedawno i nie wyrabiamy z czasem niemniej jednak maszyny rolnicze w przyszłości będą u nas częstym "gościem"