Maszyny do T25
RE: Maszyny do T25
Max 2 metry.

- 
				grzegorz 1969
Najlepiej 12 zębów, jest to ciężka maszyna do uciągu, najpierw miałem 14, ale dwa odkręciłem, nowy typ zębów jest węższy i lżejszy do uciągu

- przemekprzemek2
A jeśli 180 cm szerokości to z pojedynczym wałem z tyłu czy dużo ciężej będzie miał z podwójnym?

Wał za kultywatorem nie będzie wpływał za bardzo na spadek siły. On nie zagłębia się w glebie, a toczy. Choć jakiś opór stawia. Problem może być z podniesieniem takiego agregatu. Nawet mały, dodatkowy ciężar daleko od końca ramion podnośnika, zwielokrotnia się i "rusek" może zadzierać nosa podczas podnoszenia takiego zestawu. No i kierowanie z takim czymś może okazać się niewykonalne lub co najmniej utrudnione.
Robiłem takim (ciężkie dwupolowe brony + dwa rzędy wałów strunowych) Zetorkiem z silnikiem "władzia". W robocie nie było problemu, dawał radę.*rofl* Gorzej było na uwrociach i z dojazdem do pola. Zrywało przód tak, że nie obyło się bez ciężarów na przednim zaczepie. Dwa koła stalowe (rolki) po 20 kg każda.
 Zrywało przód tak, że nie obyło się bez ciężarów na przednim zaczepie. Dwa koła stalowe (rolki) po 20 kg każda.

Robiłem takim (ciężkie dwupolowe brony + dwa rzędy wałów strunowych) Zetorkiem z silnikiem "władzia". W robocie nie było problemu, dawał radę.*rofl* Gorzej było na uwrociach i z dojazdem do pola.
 Zrywało przód tak, że nie obyło się bez ciężarów na przednim zaczepie. Dwa koła stalowe (rolki) po 20 kg każda.
 Zrywało przód tak, że nie obyło się bez ciężarów na przednim zaczepie. Dwa koła stalowe (rolki) po 20 kg każda.- przemekprzemek2
A jaki jest optymalny pług?, czy 2x30cm jest dobry? czy lepiej mniejszy?