Muzeum w Grabonogu
- Marcin125p
Muzeum w Grabonogu
Przy Zespole Szkół Rolniczych im. Józefa Wybickiego w Grabonogu, koło Gostynia, znajduje się mini muzeum poświęcone technice rolniczej. Wśród eksponatów są między innymi: Ursus C-45, pług do Lanza, siewniki, kosiarki, cała masa maszyn konnych oraz młocarnie: MSC-5 Darłowo, MC-22 (lub podobna) i przeważające kolcówki różnych producentów. Tuż obok znajdują się miniaturki okolicznych wiatraków, kościołów i pałaców oraz dworek, w którym urodził się błogosławiony Edmund Bojanowski.
Fotki będą wkrótce.

Fotki będą wkrótce.
RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
						RE: Muzeum w Grabonogu
O świetnie. Marcin porsimy nawet o szerszą relację z fotkami. Jeśli latem będę w okolicy na pewno tam wstąpię. 
Dzięki za ten namiar i czekamy na mały art.

Dzięki za ten namiar i czekamy na mały art.
- Marcin125p
Fotki będą, zamieszczę je w tym temacie - tylko jeszcze mam troszkę miejsca na kliszy;). Maszyny są pod zadaszeniem i zakonserwowane solidnie(prawie wszystkie) oliwą. Dzisiaj byłem w tym Muzeum po raz pierwszy, chociaż odemnie jest tylko 10 km do Grabonoga.

No no ciekawie - jak tam stoi C-45 to muszę się tam wybrać  Nie wiem jeszcze kiedy, ale musze
 Nie wiem jeszcze kiedy, ale musze 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Marcin125p
Zapraszam. Tylko muszę się dowiedzieć jak jest czynne. Ale chyba codziennie bo maszyny znajdują się w takim mini-parku. A parki to zazwyczaj są czynne dookoła zegaraUrsus napisał/a:
No no ciekawie - jak tam stoi C-45 to muszę się tam wybraćNie wiem jeszcze kiedy, ale musze
 .
.RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
I co Marcin ? Wiesz już co i jak ? Myślałem, żeby się tam wybrać z dziewczyną w weekend majowy 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Jacek ze Skansena
Marcin już coś wiesz bo może tam byśmy się spotkali niebawem jakby co.

- Deleted_User
Ja tam byłem z wycieczką szkolną. Ale C-45 nie widziałem 

- Marcin125p
Mam koleżankę, która mieszka obok muzeum i się zapytam. W razie czego dam znać.

No to dowiedz się czegoś Marcin 

- Marcin125p
Koleżanki nie muszę pytać. Mam adres www do Grabonoga:
[url]http://zsr_grabonog.republika.pl/domowa.html[/url]
Oraz z galerii jedną (więcej nie ma ) gdzie widać maszyny:
) gdzie widać maszyny:

Wystarczy zadzwonić i się okaże czy będzie można obejrzec maszyny w weekend :smilewinkgrin:.

[url]http://zsr_grabonog.republika.pl/domowa.html[/url]
Oraz z galerii jedną (więcej nie ma
 ) gdzie widać maszyny:
) gdzie widać maszyny:
Wystarczy zadzwonić i się okaże czy będzie można obejrzec maszyny w weekend :smilewinkgrin:.
Strasznie wszystko upchane w tym muzeum. Chyba kiepsko się to ogląda, zastanawiam się czy jednak tylko dla c45-tki opłaca się jechać  Ale fajnie, że są takie miejsca.
 Ale fajnie, że są takie miejsca.

Ale fajnie, że są takie miejsca.
 Ale fajnie, że są takie miejsca.Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Marcin125p
Masz rację - ciężko się ogląda, szczególnie jak dokładnie chce się przyjrzeć. Jak wstawię fotki to się zobaczyUrsus napisał/a:
Strasznie wszystko upchane w tym muzeum. Chyba kiepsko się to ogląda, zastanawiam się czy jednak tylko dla c45-tki opłaca się jechaćAle fajnie, że są takie miejsca.
 .Ale dobrze że choć trochę sprzętu się uratowało przed złomowiskiem.
.Ale dobrze że choć trochę sprzętu się uratowało przed złomowiskiem.RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
						- Jacek ze Skansena
Paweł a gdzie te eksponaty mozna zobaczyć bo nie mogę znaleźć?

No nie widzisz fotki w poście Marcina?

ciagnik ursus stoi tez przed budynkiem szkoly rolniczej w bojanowie,kolo rawicza.widac tam tez maly skansenik maszyn rolniczych

- Marcin125p
Zapraszam na małą wycieczkę po Grabonogu: 

Wczoraj zmarł były dyrektor ZSR i założyciel muzeum (dworek bł. Edmunda Bojanowskiego i wiaty z maszynami [*]
 [*]
http://elka.pl/content/view/69571/78/

Wczoraj zmarł były dyrektor ZSR i założyciel muzeum (dworek bł. Edmunda Bojanowskiego i wiaty z maszynami
 [*]
 [*]http://elka.pl/content/view/69571/78/