Pozdrowienia dla wszystkich. Poproszę o zdjęcie głowicy silnika KD-35 lub MTZ 5, to są silniki D-40, zależy, co macie, bo przesyłam zdjęcie, żeby wszystko było widoczne. Dziękuję bardzo, Tonda.
Proszę o zdjęcie głowicy silnika KD-35 lub MTZ 5, to są silniki D-40, zależy, jaki masz, bo wysyłam zdjęcie z wszystkimi oznaczeniami. Numer katalogowy jest na środku, po prawej stronie w brązowej ramce jest rok produkcji głowicy, moim zdaniem. Albo, jeśli masz starą głowicę tego typu. Czy masz jakąś literaturę na temat tego, jak jest oznaczona głowica i co oznaczają wszystkie napisy na głowicy? Jeśli zrozumiałeś, o co mi chodzi. Dziękuję bardzo, Tonda.
Jeśli posiadasz katalogi, proszę o podanie numerów katalogowych białoruskich ciągników MTZ-2, MTZ-5, KD-35. Wyślij je na PW. Już do Ciebie pisałem, a Ty jeszcze nie otworzyłeś. Dziękuję.
Proszę podać numer katalogowy głowicy. W razie potrzeby proszę o zdjęcie. Proszę również o zdjęcie wszystkich głowic, które Państwo posiadają w katalogach MTZ. Dziękuję bardzo.
W mtz 5 byl tez oprócz d40, silnik d-48 , a w mtz 2 d-36, a kd35 miał silniki d35 i d40. Można czasami się naciąć.
D48 wywodzi sie z d40, ale później z jednego powstal d50 znany z mtz 50, a z drugiego d65 juz z wtryskiem bezpośrednim w jumz
Tak, widać, że coś o tym wiesz, dokładnie tak jest. Silniki D-40 były gładkie po bokach, zupełnie jak moja głowa. Silnik D-48 miał wypustki z otworami na świece żarowe M i L, miał gładkie piasty bez otworów. I inną głowicę. Proszę o przesłanie numeru katalogowego i ostatniego zdjęcia. Dziękuję.