rs 09 dostępność części
rs 09 dostępność części
koledzy kończę remont władymirca i hyba załapałem bakcyla bo już myślę o kolejnym zainteresowały mnie ogłoszenia nośników narzędzi rs09 np https://www.facebook.com/marketplace/it ... a75c8c2bef     https://www.facebook.com/marketplace/it ... a75c8c2bef  i powiedzcie mi jak jest z dostępem do części czy remont jest bardzo kłopotliwy był by to mój pierwszy projekt bo niby mam t25 ale od dziecka przy nim majstruje i mechanicznie moge go już składać z przysłowiowo zawiązanymi oczami i pytanko czy można gdzieś dorwać narzędzia do takiego nośnika

zetor 5211 t25a2 sam s301d
						Re: rs 09 dostępność części
Byłem posiadaczem rs 09.Do silnika pasują niektóre części od multicara.Problemem u mnie były obudowy zwolnic i łącznika pomiędzy skrzynią a zwolnicą. Są wykonane z  aluminium które śniedziało w otworach śrub i gwintów.. Nie pamiętam czy obudowa skrzyni biegów też była aluminiowa. Strach było ruszać.I nie ruszałem.W ogóle dużo obudów było z aluminium.Kupiłem go w celach wizualnych czyli stał sobie przed domem. Odpalał bez problemu..Nie mogłem uszczelnić rurek przez które przechodziły popychacze tak jak w maluchu.Pod głowicami nie ma uszczelek tylko miedziane pierścienie.Jeden lekko przepuszczał.Nie wiem czy te uszczelniacze były dostępne Dobre było to że w czasie pracy z napędem maszyn. ja używałem kosiarki Osa,można zatrzymać nośnik sprzęgłem wielotarczowym znajdującym się w skrzyni, bez wciskania sprzęgła głównego,  a tylko  poprzez dźwignię znajdującą się przy kierownicy.Posiadał też duży zakres zmiany napędu WOM zarówno co do wielkości obrotów jak i kierunku. Odkupiła go ode mnie firma handlująca nasionami i maszynami rolniczymi jako gadżet mający stać przed firmą,To tak co mi się przypomniało bo miałem go kilkanaście lat temu.Mój był bardziej uniwersalny niż te z ogłoszeń.Kierownicę , pedały i siedzenie można było przekładać  w ten sposób że można było jechać zarówno do przodu raz mając duże koła z przodu jak kombajn lub mieć przód z przodu  jak tradycyjny ciągnik. To było naprawdę bardzo uniwersalne urządzenie.
  jak tradycyjny ciągnik. To było naprawdę bardzo uniwersalne urządzenie.

jak tradycyjny ciągnik. To było naprawdę bardzo uniwersalne urządzenie.
  jak tradycyjny ciągnik. To było naprawdę bardzo uniwersalne urządzenie.Re: rs 09 dostępność części
czyli wnioskuje że będzie problematyczny w remoncie i trzeba uważać żeby nic nie było popękane bo będzie problem to dobrze zespawać ale jako maszyna bardzo ciekawa

zetor 5211 t25a2 sam s301d