W końcu kupiłem swój pierwszy traktor
 Doświadczenie mam zerowe jeśli chodzi o ciągniki ale Pana Franka oglądam już kilka lat i chciałbym doprowadzić traktor do ładu. Traktorek ma być do mojej kolekcji i w polu raczej robić nie będzie bardziej pojechać do sklepu czy na wycieczkę
  Doświadczenie mam zerowe jeśli chodzi o ciągniki ale Pana Franka oglądam już kilka lat i chciałbym doprowadzić traktor do ładu. Traktorek ma być do mojej kolekcji i w polu raczej robić nie będzie bardziej pojechać do sklepu czy na wycieczkę 
Proszę o podpowiedz od czego zacząć. Traktor jest zarejestrowany i ubezpieczony z aktualnym dowodem. W dowodzie i na tabliczce Zetor T25 1958 rok. Traktor o własnych siłach wjechał na lawetę i zjechał. Były właściciel mówił,żeby zobaczyć do skrzyni ba wypadają biegi i trzeba wyjąć dźwignię i trafić w prowadnicę. Silnik chodzi bardzo ładnie, ale skrzynia strasznie rzęzi
 tak powinno być ? Załączam zdjęcia maszyny.
 tak powinno być ? Załączam zdjęcia maszyny.

Ile taki sprzęt jest według Was warty w takim stanie zakładając, że silnik jest ok ?  Trochę go szkoda oddać właścicielowi bo jest zarejestrowany ale... Może by kupił gdzieś bebechy i przełożył całe wnętrze a coś urwać z ceny. Sam nie wiem.. się trafił cukiereczek
  Ile taki sprzęt jest według Was warty w takim stanie zakładając, że silnik jest ok ?  Trochę go szkoda oddać właścicielowi bo jest zarejestrowany ale... Może by kupił gdzieś bebechy i przełożył całe wnętrze a coś urwać z ceny. Sam nie wiem.. się trafił cukiereczek  
 Ile tak +- według Ciebie wyjdzie naprawa(łożyska i koła) wymienię sam.
 Ile tak +- według Ciebie wyjdzie naprawa(łożyska i koła) wymienię sam.

Dzwoniłem do jednego gościa co ma kompletną skrzynie "jak nową"
  Dzwoniłem do jednego gościa co ma kompletną skrzynie "jak nową"