W ogóle to dla mnie jest ciekawa i niezrozumiała sprawa sprawa. Wszystkie głowice od 25-tki jakie widziałem miały zagłębione grzybki zaworów, natomiast po regeneracji gniazd zaworowych mają mieć inną pozycję? Nasuwa mi się przypuszczenie, że tak samo, jak mamy nadwymiarowe tuleje czy tłoki, to tak samo z zaworami jest podobna sytuacja. Projektant przewidział możliwość naprawy i zrobił to w ten spóśób.
Paweł obiecał, że poszuka gdzieś w swoim archiwum, ale ja wiem i rozumiem doskonale jak to jest.......
 Mam nadzieję, że kiedyś trafi na to i podrzuci do tematu. Ja wertowałem internet, ale bezskutecznie.
  Mam nadzieję, że kiedyś trafi na to i podrzuci do tematu. Ja wertowałem internet, ale bezskutecznie.
 ale te zawory sa dłuższe o 2mm więc możę się podszlifuje albo coś zrobi.Głowica w 330M ma zawory schowane jak w 325 ale tam glowica ma inna wysokość  sprezyny i zawory takie same jak w zwyklej 330.Tyle wiem moze sie myle
 ale te zawory sa dłuższe o 2mm więc możę się podszlifuje albo coś zrobi.Głowica w 330M ma zawory schowane jak w 325 ale tam glowica ma inna wysokość  sprezyny i zawory takie same jak w zwyklej 330.Tyle wiem moze sie myle prawie cm schowane
 prawie cm schowane
 i przykopca i dlaczego tak jest??Dzis zdjołem kolektor wydechowy żeby sprawdzić i z 2 tłoków tak samo kopci.Zawory troche luzne, koncówki na stół wszystko gra zaplon trochę może był za pózny bo nawt jak letni to przyspieszacz na pompie dawałem,przyspieczylem.Ktoś mi mowił ze w tym silniku powinny być koncówki od ESA czy to prawda
   i przykopca i dlaczego tak jest??Dzis zdjołem kolektor wydechowy żeby sprawdzić i z 2 tłoków tak samo kopci.Zawory troche luzne, koncówki na stół wszystko gra zaplon trochę może był za pózny bo nawt jak letni to przyspieszacz na pompie dawałem,przyspieczylem.Ktoś mi mowił ze w tym silniku powinny być koncówki od ESA czy to prawda  Te koncowki co mam teraz to jakieś tanie za 20zł ale na stole chodzą OK,może to one winne. Mam w domu jeszcze 330 możę przełozyć koncówki i zobaczyć możę pompę przełozyć?? Kiedyś miałem raka z silnikiem od 330 ale pompa 28 to też dym niemiłosiernie gryzł w oczy chociaż silnik po kapitalce
  Te koncowki co mam teraz to jakieś tanie za 20zł ale na stole chodzą OK,może to one winne. Mam w domu jeszcze 330 możę przełozyć koncówki i zobaczyć możę pompę przełozyć?? Kiedyś miałem raka z silnikiem od 330 ale pompa 28 to też dym niemiłosiernie gryzł w oczy chociaż silnik po kapitalce
 hehehehe
  hehehehe