Od tego się wszystko zaczęło...
RE: Od tego się wszystko zaczęło...
To bardzo miły sygnał , że nasza stronka zainspirowała Cie do takich działań jak restauracja twojego zetorka, który ma swoją historię w twojej rodzinie. Tu spotykają się ludzie o podobnej żyłce i zamiłowaniu do tych jakże nietypowych staroci. 
Ostatnio rozmawiałem z pewnym restauratorem starych samochodów , gdy usłyszał o tym to zrobił duże oczy i wyczułem pewne lekceważenie dla nas, jak bysmy byli miłosnikami starej techniki gorszej kategorii, którym słoma z butów wystaje. Dlatego takie stronki jak ta, spotkania i zloty spełniają jakże ważną role propagowania tego zdrowego hobby i pokazują, że jest to hobby wymagające dużej wytrwałości , wiedzy i doświadczenia od tych, którzy tym się zajmują.

Ostatnio rozmawiałem z pewnym restauratorem starych samochodów , gdy usłyszał o tym to zrobił duże oczy i wyczułem pewne lekceważenie dla nas, jak bysmy byli miłosnikami starej techniki gorszej kategorii, którym słoma z butów wystaje. Dlatego takie stronki jak ta, spotkania i zloty spełniają jakże ważną role propagowania tego zdrowego hobby i pokazują, że jest to hobby wymagające dużej wytrwałości , wiedzy i doświadczenia od tych, którzy tym się zajmują.
No ja też spotykam się czasami ze śmiechem jak mówie czym się interesuje i jak pokazuje zdjęcia z imprez. No, ale nie ma się czym przejmować. Trzeba robić co się lubi i mieć z tego satysfakcje.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Szczepan-1990
Ja jestem dumny ze swojego hobby  I tutaj Pawle zgodzę się z Tobą w 100% w zdaniu (...) Trzeba robić co się lubi i mieć z tego satysfakcje. :yes:
 I tutaj Pawle zgodzę się z Tobą w 100% w zdaniu (...) Trzeba robić co się lubi i mieć z tego satysfakcje. :yes:

I tutaj Pawle zgodzę się z Tobą w 100% w zdaniu (...) Trzeba robić co się lubi i mieć z tego satysfakcje. :yes:
 I tutaj Pawle zgodzę się z Tobą w 100% w zdaniu (...) Trzeba robić co się lubi i mieć z tego satysfakcje. :yes:RE: Od tego się wszystko zaczęło...
Są ludzie którzy zbierają długopisy, zabawki, karty telefoniczne... Jeśli ktoś smieje się z czyjegoś hobby to najczęściej z zazdrosci... To co wyszydzone, to obłaskawione  Nie przejmować się tym i dalej zbierać zabytki.
 Nie przejmować się tym i dalej zbierać zabytki.

Nie przejmować się tym i dalej zbierać zabytki.
 Nie przejmować się tym i dalej zbierać zabytki.- Szczepan-1990
Dokładnie  Tak jak niektóre kobiety kolekcjonują buty tak my zbieramy stare maszyny
 Tak jak niektóre kobiety kolekcjonują buty tak my zbieramy stare maszyny 

Ja słyszałem o ludziach co zbierają torebki z samolotów - te które służą ludziom trochę gorzej przeżywającym podróże  Są ludzie co zbierają sreberka z jogurtów. Wiele jest odchyleń od normy
 Są ludzie co zbierają sreberka z jogurtów. Wiele jest odchyleń od normy  Ale nawet jeśli nasze hobby jest w jakimś stopniu śmieszne czy dziwne to nie ma się czym przejmować. Ja zawsze mówie takim co się śmieją, że ja mam chociaż oryginalne hobby a nie odgapione od innych co ślinią się na widok 500 konnego Opla Calibry po tuningu...
 Ale nawet jeśli nasze hobby jest w jakimś stopniu śmieszne czy dziwne to nie ma się czym przejmować. Ja zawsze mówie takim co się śmieją, że ja mam chociaż oryginalne hobby a nie odgapione od innych co ślinią się na widok 500 konnego Opla Calibry po tuningu...

Są ludzie co zbierają sreberka z jogurtów. Wiele jest odchyleń od normy
 Są ludzie co zbierają sreberka z jogurtów. Wiele jest odchyleń od normy  Ale nawet jeśli nasze hobby jest w jakimś stopniu śmieszne czy dziwne to nie ma się czym przejmować. Ja zawsze mówie takim co się śmieją, że ja mam chociaż oryginalne hobby a nie odgapione od innych co ślinią się na widok 500 konnego Opla Calibry po tuningu...
 Ale nawet jeśli nasze hobby jest w jakimś stopniu śmieszne czy dziwne to nie ma się czym przejmować. Ja zawsze mówie takim co się śmieją, że ja mam chociaż oryginalne hobby a nie odgapione od innych co ślinią się na widok 500 konnego Opla Calibry po tuningu...Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Marcin125p
Pewnie - są różni ludzie i ich hobby  . Moje hobby to niektórzy chwalą że się interesuję starą techniką rolniczą, a inni ... szkoda pisać :upset:. Podobnie mam z samochodami: wolę auta z lat 50-tych do 80-tych niż nowe BMW. Uzasadnienie: stare ciągniki, maszyny, motocykle i samochody mają duszę :yes:. Moje ulubione autko to Polski Fiat 125p 1300 w I wersji z lat 1967 - 1973.
. Moje hobby to niektórzy chwalą że się interesuję starą techniką rolniczą, a inni ... szkoda pisać :upset:. Podobnie mam z samochodami: wolę auta z lat 50-tych do 80-tych niż nowe BMW. Uzasadnienie: stare ciągniki, maszyny, motocykle i samochody mają duszę :yes:. Moje ulubione autko to Polski Fiat 125p 1300 w I wersji z lat 1967 - 1973.

. Moje hobby to niektórzy chwalą że się interesuję starą techniką rolniczą, a inni ... szkoda pisać :upset:. Podobnie mam z samochodami: wolę auta z lat 50-tych do 80-tych niż nowe BMW. Uzasadnienie: stare ciągniki, maszyny, motocykle i samochody mają duszę :yes:. Moje ulubione autko to Polski Fiat 125p 1300 w I wersji z lat 1967 - 1973.
. Moje hobby to niektórzy chwalą że się interesuję starą techniką rolniczą, a inni ... szkoda pisać :upset:. Podobnie mam z samochodami: wolę auta z lat 50-tych do 80-tych niż nowe BMW. Uzasadnienie: stare ciągniki, maszyny, motocykle i samochody mają duszę :yes:. Moje ulubione autko to Polski Fiat 125p 1300 w I wersji z lat 1967 - 1973.RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
Podobnie i ja , nie ruszają mnie za bardzo współczesne auta. Nawet jazda nimi jest po prostu bardzo nudna. A wracając do naszego hobby oczywiście jesteśmy w końcu dośc spełnionymi ludzmi, że zajmujemy się tym co to sprawia największą pezyjemnośc. 
A sceptyków i wysmiewaczy na pewno nigdy nie będzie brakowac. No ale są w końcu ludzie, którzy nic nie wiedzą na temat najnowszej historii polski, więc czego tu wymagac.

A sceptyków i wysmiewaczy na pewno nigdy nie będzie brakowac. No ale są w końcu ludzie, którzy nic nie wiedzą na temat najnowszej historii polski, więc czego tu wymagac.
- agrotechnik
Ja cieszę się że znalazłem taką stronę jak retrotraktor. Śmieją się ze mnie że się interesuję rolnictwem...:upset::upset::upset::upset::upset::upset::upset:

tak samo na mnie w szkole:upset::upset::upset:agrotechnik napisał/a:
Ja cieszę się że znalazłem taką stronę jak retrotraktor. Śmieją się ze mnie że się interesuję rolnictwem...:upset::upset::upset::upset::upset::upset::upset:
- agrotechnik
No to widzisz sam. Mnie nazywali traktorzysta, kombajnista, i przez to na początku ukrywałem że znalazłem to forum. Później pod groźbą musiałem ujawnić na jaką stronę wchodzę i śmieją się dalej ale ja jestem dumny ze swojej pasji i nic tego nie zmieni.

Ja dzięki tej stronie zainteresowałem się rolnictwem, a znalazłem ją przez przypadek w wakacje 2007, zarejestrowałem się napsiałem 3 posty o silniku S-15, później zapomniałem adresu, Paweł mi przypomniał, zalogowałem się i taak do dziś, a w to wszytko wciagnął mnie ŚP dziadek, który zbudował, teraz mojego SAMa, z nim robiłem przy SAMie, coś na polu, kiedy SAM się popsuł (byłem całkowicie zielony na temat wszytkiego, co z mechanika związane) szukałem tutaj  ratunku i go znalazłem. Wielkie dzięki.
Ja na początku też się kryłem z tym hobby, ale kiedyś wszdłem na RT, na informatyce i się skapnęli, zaczęło się SIEMA TRAKTORZYSTA, ale szybko im przeszło, jestem dumny z tego, że mam takie hobby.B)B)

Ja na początku też się kryłem z tym hobby, ale kiedyś wszdłem na RT, na informatyce i się skapnęli, zaczęło się SIEMA TRAKTORZYSTA, ale szybko im przeszło, jestem dumny z tego, że mam takie hobby.B)B)
ostatnio jak wracałem ze szkoły to powiedziałem że wchodzę na tą stronę i się zaczeli śmiać,ale ja na to niezwracam uwagi i też jestem dumny że mam tokie hobby a nie inne:)

a wracając do tematu, moja przygoda z maszynami rolniczymi nawet nie wiem kiedy się zaczeła, od małego lubiłem takie maszyny, zawsze jeśli w pobliżu pracowała taka maszyna to szłem ją pooglądać:D

a wracając do tematu, moja przygoda z maszynami rolniczymi nawet nie wiem kiedy się zaczeła, od małego lubiłem takie maszyny, zawsze jeśli w pobliżu pracowała taka maszyna to szłem ją pooglądać:D
- Szczepan-1990
Ja takich problemów nie mam, ludzie mają różne hobby-jazda rowerem bez hamulca na 4 szprychach, zbieranie grabi i kolekcjonowanie lewych butów a my mamy po prostu we krwi naprawę starych ciągników i nie widzę w tym nic dziwnego, w szkole wzbudza to wręcz podziw 

Hehe ze mnie kiedyś się śmiali. W sumie teraz też czasami, ale już nie jest to taki drwiący śmiech  Niektórym się nawet podoba - szczególnie teraz jak widzą Zetorka
 Niektórym się nawet podoba - szczególnie teraz jak widzą Zetorka 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Jacek ze Skansena
Moja historia jest całkiem inna ale opowiem ja innym razem.

Spodoba im się dopiero jak nim zagazujesz na ulicy:D:D Ja się tam tym nie interesuję, jedni lubią coś innego, a inny co innego i powinno się to uszanować;);)

- agrotechnik
ja od początku miałemdo rolnictwa smykałkę. Mieszkam w PGR to czym mogłem się interesować. Kiedyś nawet bawiliśmy się w PGR i ja byłem brygadzistą. Ale wyrośliśmy z tego a mi tak zostało i trwa do dziś. Na RT wpadłem szukając kombajnu s-6 który zobaczyłem na YT po wpisaniu URSUS.
 Ale wyrośliśmy z tego a mi tak zostało i trwa do dziś. Na RT wpadłem szukając kombajnu s-6 który zobaczyłem na YT po wpisaniu URSUS.

Ale wyrośliśmy z tego a mi tak zostało i trwa do dziś. Na RT wpadłem szukając kombajnu s-6 który zobaczyłem na YT po wpisaniu URSUS.
 Ale wyrośliśmy z tego a mi tak zostało i trwa do dziś. Na RT wpadłem szukając kombajnu s-6 który zobaczyłem na YT po wpisaniu URSUS.RE: Od tego się wszystko zaczęło...
Z racji tego co robie to chyba normalne że interesuje się maszynami Kto kosom ras skosił łan zboża to rozumie Grunt to się nie przejmować:D

No no ładnie  W tamtym roku kogoś brałeś też chyba nie ?
 W tamtym roku kogoś brałeś też chyba nie ?

W tamtym roku kogoś brałeś też chyba nie ?
 W tamtym roku kogoś brałeś też chyba nie ?Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...