Smutna wiadomość
- Ursus c-325
RE: Smutna wiadomość
Coś ostatnio się mówiło w Shoutboxie, że znaleziono rodzinę I Traktorzystki PRL-u. Czy ktoś się tym zainteresowal? 

- agrotechnik
Nie no bez jaj. Niedlugo o Hermaszewskim i Koperniku zapomnimy.

- agrotechnik
Fajnie jakby taka kobieta oprócz Balbiny była naszym członkiem  tego klubu miłośników starych maszyn.
Byłaby honorowym członkiem, niejeden raz by nam poradziła w sprawie ursusów c45 i 451 oraz zetorów i innych staroci.

Byłaby honorowym członkiem, niejeden raz by nam poradziła w sprawie ursusów c45 i 451 oraz zetorów i innych staroci.
Balbina nie jest członkiem klubu - tylko jedną z Użytkowniczek tej strony  Ale ostatnio coś nie zagląda po nieudanej organizacji pewnej imprezy.
 Ale ostatnio coś nie zagląda po nieudanej organizacji pewnej imprezy.

Ale ostatnio coś nie zagląda po nieudanej organizacji pewnej imprezy.
 Ale ostatnio coś nie zagląda po nieudanej organizacji pewnej imprezy.Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Ursus c-325
"Nadejszła wiekopomna chwiła!" - cytując z filmu "Kochaj ajbo rzuć". Oto Panowie w Tele Tygodniu znalazłem taki sobie artykulik o śp. I Traktorzystce PRL-u:

Film dokumentalny "Dziewczyna z plakatu" będzie emitowany na kanale PLANETE 17 stycznia 2008 o godzinie 20.45.
Szkoda, że nie w TVP, bo mogłoby więcej ludzi obejrzeć, a nie wszyscy ten program mają. Fajnie byłoby, jakby ktoś miał nagrywarkę DVD...

Film dokumentalny "Dziewczyna z plakatu" będzie emitowany na kanale PLANETE 17 stycznia 2008 o godzinie 20.45.
Szkoda, że nie w TVP, bo mogłoby więcej ludzi obejrzeć, a nie wszyscy ten program mają. Fajnie byłoby, jakby ktoś miał nagrywarkę DVD...
Ja nie mam niestety programu Planete. :uhoh:

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
A może nagrał by ktoś????????

- Jacek ze Skansena
Czas ucieka a my nie pojechali w jej strony. Może latem lub na wiosnę wybierzemy się na wycieczkę we czterech i poszukamy żyjących, którzy opowiedzą co nie co o tej Pani. Dręczy mnie to.

No fakt - nie zdążyliśmy niestety. :uhoh:

Tutaj jest opis filmu. Ale tekst nie jest zbyt dobry - bo w mur wjechała C451 Ursusem, a nie jakimś amerykańskim. To raz, a dwa w 1949 roku mieliśmy w Polsce już pełno Ursusów C45.
http://www.planete.pl/?prog&19757

Tutaj jest opis filmu. Ale tekst nie jest zbyt dobry - bo w mur wjechała C451 Ursusem, a nie jakimś amerykańskim. To raz, a dwa w 1949 roku mieliśmy w Polsce już pełno Ursusów C45.
http://www.planete.pl/?prog&19757
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
						- Ursus c-325
Ja tam widzę jeszcze jeden: nie było nigdy żadnego Ursusa C-36. B) Zapewne chodziło o C-360.
-----------------------
Znalazłem następny artykuł o Magdalenie Figur:
http://koscierzyna.naszemiasto.pl/wydar ... 62659.html

-----------------------
Znalazłem następny artykuł o Magdalenie Figur:
http://koscierzyna.naszemiasto.pl/wydar ... 62659.html
Naprawdę kobieta nie miała łatwego życia. Naszym obowiązkiem jest pamiętanie o niej. Trzeba zdobyć jakiś kontakt z jej rodziną.

- Jacek ze Skansena
Cieszę się, że ktoś to pozbierał i można poznać historię tej Pani. Nie wiemy gdzie leży ale myślę ten film nam to wyjaśni.

Ten film był nakręcony w 2001 r. więc nam tego nie wyjaśni. Ale ja już mam jakiś trop...

- Ursus c-325
O co mogło chodzić z tą "Dziewczyną z plakatu"? Najpierw ma być, później odwołują, potem znowu jest. Przez chwilę myślałem, że władze zabroniły emisji...

- Jacek ze Skansena
Młody czy oglądałeś ten film z Traktorzystką/Ja nie mam tego kanału.

- Szczepan-1990
Widział go ktoś? Jak wrażenia?

- Ursus c-325
Ja nagrałem sobie na video, ale jeszcze nie oglądałem. Obejrzałem za to kilka razy zapowiedź tego filmu na Planete (możecie obejrzeć na stronie internetowej tego programu)  . Już samo to pokazuje uczucie p. Magdaleny Figur do ciągnika rolniczego. Z jaką pieczołowitością myje Ursusa C-360: najpierw całego wodą, potem szyby w kabinie specjalnym środkiem. To nie była zwyczajna kobieta.
 . Już samo to pokazuje uczucie p. Magdaleny Figur do ciągnika rolniczego. Z jaką pieczołowitością myje Ursusa C-360: najpierw całego wodą, potem szyby w kabinie specjalnym środkiem. To nie była zwyczajna kobieta.

. Już samo to pokazuje uczucie p. Magdaleny Figur do ciągnika rolniczego. Z jaką pieczołowitością myje Ursusa C-360: najpierw całego wodą, potem szyby w kabinie specjalnym środkiem. To nie była zwyczajna kobieta.
 . Już samo to pokazuje uczucie p. Magdaleny Figur do ciągnika rolniczego. Z jaką pieczołowitością myje Ursusa C-360: najpierw całego wodą, potem szyby w kabinie specjalnym środkiem. To nie była zwyczajna kobieta.RE: Smutna wiadomość
Opowiadała , że jak wsiądzie i jedzie traktorem to wszystkie troski znikaja, zapomina o chorobie, chce się zyc. Potrafiła na słuch wyczuc czy traktor ma defekt i co mu dolega. 
Ostatnie życzenie miała takie zeby po smierci zawieziono ją traktorem na cemntarz. Pani Magdalena była jednoczesnie osoba pełną życia, radości i humoru.
Bardzo mocny dokument i jednoczesnie wzruszający.

Ostatnie życzenie miała takie zeby po smierci zawieziono ją traktorem na cemntarz. Pani Magdalena była jednoczesnie osoba pełną życia, radości i humoru.
Bardzo mocny dokument i jednoczesnie wzruszający.
- Ursus c-325
A jednak władze zabroniły emisji. "Z przyczyn niezależnych" wstrzymano emisję "Dziewczyny z plakatu" na kanale PLANETE. Myślę, że już długo nie zobaczymy owego filmu w telewizji. Dobrze, że chociaż ten jeden raz puścili. 
Tak od siebie powiem, że to co się wyrabia w mediach staje się paranoją. Niedługo nie będzie w telewizji takich filmów jak: "Alternatywy 4", "Miś" a może i "Samych Swoich". Gratuluję i oby tak dalej :uhoh: :sourgrapes: .
I coś jeszcze:
http://serwisy.gazeta.pl/tv/1,47060,4814932.html

Tak od siebie powiem, że to co się wyrabia w mediach staje się paranoją. Niedługo nie będzie w telewizji takich filmów jak: "Alternatywy 4", "Miś" a może i "Samych Swoich". Gratuluję i oby tak dalej :uhoh: :sourgrapes: .
I coś jeszcze:
http://serwisy.gazeta.pl/tv/1,47060,4814932.html
Ale przecież ten komunikat pokazał się już 17 stycznia, a i tak film leciał na Planete